“Els homes fan la història, però sovint no coneixen la història que fan”.

William Shakespeare.

"Els que desitgen assentar-se, tancar els ulls i meditar per a saber si el món diu la veritat o menteix, poden fer-ho.
És la seua elecció. Però jo, mentrestant, amb ulls famolencs que no poden ser satisfets, miraré el món en ple dia."
Rabindranath Tagore (1896)

dijous, 23 de setembre del 2010

Façanes de Gandia

Façanes de Gandia és el títol d´un nou Bloc que tracta de recollir imatges de l´exterior d´edificis amb una particularitat importat: formen part de la memòria dels gandians i alguns d´ells són els únics testimonis del passat d´un barri o d´un carrer. Així, la seua presencia és un signe d´identitat, una identitat que desapareix. Condemnats a la ruïna, deshabitats i abandonats, baix els seus ciments guarden restes encara més antics i dintre de les seues parets, el record dels seus habitants i de formes de viure que es perdran per sempre.
Altres imatges els mostraran particularitats arquitectòniques, estils, arquitectura de pobres i de rics, racons, detalls i una forma de mirar el que ens envolta.
Es fàcil destruir per sempre i construir amb un estil impersonal, pragmàtic i internacional allà on abans hi havia alguna cosa amb significat. Façanes de Gandia, rostres, cares... amb significat, els rostres i rastres d´una ciutat que deixa de ser el que era per a ser una altra cosa. Però la ciutat ens envolta i ens fa ser. Morim amb ella i contemplem com ens deixa, poc a poc o ràpidament, sense pausa... fins esdevindre una altra ciutat a la que el nostre cos i la nostra ànima es tindran que acomodar.
Mirar cap a dalt i vore allò que només els que alcen la mirada podem vore. Mirar la façana i descobrir una ambició, un projecte, un desig o tal vegada una invocació. Mirar cap a dalt i vore el cel, més enllà de les façanes, la llum mediterrània i l´infinitud de l´Univers.

Façanes de Gandia: http://lescaresdegandia.blogspot.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada