“Els homes fan la història, però sovint no coneixen la història que fan”.

William Shakespeare.

"Els que desitgen assentar-se, tancar els ulls i meditar per a saber si el món diu la veritat o menteix, poden fer-ho.
És la seua elecció. Però jo, mentrestant, amb ulls famolencs que no poden ser satisfets, miraré el món en ple dia."
Rabindranath Tagore (1896)

diumenge, 21 de novembre del 2010

8a conferència del cicle "Drets Humans i societat Civil"

El passat dijous 18 de Novembre, va tenir lloc la 8a conferència del Cicle Drets Humans i Societat Civil. En aquesta ocasió, Carles Carrillo, coordinador general i Juan Carlos Escudero, vocal de cultura, ambdós del Col.lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor han segut els encarregats de parlar dels Drets Humans des de la perspectiva del seu col.lectiu.
Fins 10 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans han segut citats per Carles i Juan Carlos relacionats amb temes que han de veure amb la discriminació per motius sexual i les conseqüències negatives de la no aplicació d´estos Drets arreu del món. Pena de mort per motius homofòbics, tortures i presó, persecució, matrimonis forçats...episodis que es donen a un nivell global. Han presentat un mapa de la homofóbia en el món, confeccionat per organismes internacionals que lluiten contra la homofòbia fent referència als codis legals dels diferents països i la seua contemplació del fet diferencial.
Han parlat també del tractament interessat i irresponsable que es fa en el mitjans de comunicació dels temes que fan relació a l´identitat sexual de les persones, els models masclistes, els rols socials de les dones...amb alguna referència a polítics que parlen de retallar drets ja atorgats per la llei si guanyaren les eleccions i els problemes personals i legals que això suposaria si es portara a la practica.
En el torn de debat, s´ha arribat a la conclusió que defendre els Drets Humans de qualsevol col.lectiu en minoria, es defendre els drets de tots, parant els avanços de la intolerància i la visió uniformadora i simplista dels éssers humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada