“Els homes fan la història, però sovint no coneixen la història que fan”.

William Shakespeare.

"Els que desitgen assentar-se, tancar els ulls i meditar per a saber si el món diu la veritat o menteix, poden fer-ho.
És la seua elecció. Però jo, mentrestant, amb ulls famolencs que no poden ser satisfets, miraré el món en ple dia."
Rabindranath Tagore (1896)

dimarts, 1 de març del 2011

Cicle de conferències "Oliva, Ciutat Comtal de la Safor"

 La tasca del tècnic sociocultural tal vegada te com a finalitat proposar alguna solució a la necessitat que detecta. I en aquest cas, tot naix del descobriment del plaer de passejar pels carrers d´Oliva un diumenge de setembre, visitant els seus museus i admirant el casc antic, parlant amb els encarregats d'obrir les portes i mostrar amb amabilitat al visitant les meravelles que amaguen els seus palaus rehabilitats per a la cultura i la reafirmació de l´identitat cultural d´una ciutat que ha segut i vol ser un referent en l'historia d´aquestes terres saforenques. Ser un turista que des de Gandia es desplaça 8 quilometres per a gaudir Oliva, tranquil·lament i amb gana de conèixer més i millor.
La solució es clara: que els que saben d´Oliva ens mostren als gandians la seua ciutat i ens parlen amb orgull del que tracten de fer amb alló que l´historia a respectat.
Gandia i Oliva viuen d´esquena una amb l´altra, almenys eixa és la sensació que es detecta. I sensibilitzar sobre aquesta situació és un primer pas.
La Fundació Casal Jaume I, un lloc de cultura, dona suport a aquesta iniciativa i els conferenciants oferiran, amb entusiasme, el seu temps i dedicació al públic de Gandia que puga comprendre que La Safor es alguna cosa més que la seua ciutat.
Gracies a tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada