“Els homes fan la història, però sovint no coneixen la història que fan”.

William Shakespeare.

"Els que desitgen assentar-se, tancar els ulls i meditar per a saber si el món diu la veritat o menteix, poden fer-ho.
És la seua elecció. Però jo, mentrestant, amb ulls famolencs que no poden ser satisfets, miraré el món en ple dia."
Rabindranath Tagore (1896)

divendres, 22 d’octubre del 2010

7a Conferència


Obri la conferència Marcel.li Giner amb un record al fundador de la Creu Roja, Henry Dunatn, un home de negocis de nacionalitat suïssa que per casualitat es trobava el 24 de juny de 1859 en la localitat de Solferino. Eixe dia es van enfrontar tres exercits en una cruenta batalla. A la nit, 40.000 soldats ferits, quedaven en terra esperant la mort sense atenció sanitària.
Neutralitat, independència, humanitat, imparcialitat, unitat, voluntariat i universalitat són els principis de la Creu Roja des de la seua fundació, 4 anys desprès de  la batalla, des d'una òptica aconfessional y humanista.
Eduard Mahiques, destaca que Caritas es el resultat de la doctrina social de l'Església, transformada en acció caritativa.
Tant Caritas con la Creu Roja convergeixen en objectius plasmats en la Declaració Universal dels Drets Humans. La marginació, diu Eduard, es el resultat de la mancança d´aquests Drets fonamentals. Y la pobresa, que afecta per damunt de tot a la població més feble, com son les dones, els xiquets i la gent major, avança i s´estén. Eduard es mostra pessimista però afegeix que els voluntaris són aquells que lluiten contra eixe pessimisme, per vocació, per solidaritat, per fe en la seua tasca.
Parla de l'informe FOESA, que diu que el 20% de la població espanyola es troba a les portes de la pobresa i que hi ha una població de “sense llar” d'unes 30.000 persones. Eduard anuncia la creació d´un centre per a estes persones a Gandia.
A continuació s´inicia un intens debat amb el públic que gira al voltant de la responsabilitat de les administracions públiques i dels polítics amb esta situació.
 És clar que son les ONGs les encarregades d´arribar allà on no arriba la voluntat política. Per eixe motiu parlem de Societat Civil. 

Tex i foto: Joan Antoni.

http://www.fundaciocasal.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada