“Els homes fan la història, però sovint no coneixen la història que fan”.

William Shakespeare.

"Els que desitgen assentar-se, tancar els ulls i meditar per a saber si el món diu la veritat o menteix, poden fer-ho.
És la seua elecció. Però jo, mentrestant, amb ulls famolencs que no poden ser satisfets, miraré el món en ple dia."
Rabindranath Tagore (1896)

dimecres, 28 d’abril del 2010

El voluntari d'Intermón Gandia, Antoni Martí, va fer un recorregut històric i didàctic sobre el procés de implantació en la societat dels conceptes de la llei i la justícia i finalment del Drets Humans en la quarta conferència sobre Drets Humans i Societat Civil que organitza el Casal Jaume I. Breument els ha resumit un per un, arribant a la necessitat d´acció que ha sigut expressada en els anomenats Objectius del Mil•lenni, com l'objectiu de reduir la mortalitat infantil i combatre la malalties infeccioses.

Antoni Martí va explicar que "la Declaració Universal dels Drets Humans no té eficàcia obligatòria sinó moral, i en conseqüència és una ètica assumida per Intermón-Oxfam i és portada a la pràctica en les seues actuacions".

Susanna Pérez, juntament amb Antoni Martí, van parlar de les tasques de la seua organització, resumint-les en cinc apartats:
- La acció humanitària.
- Serveis socials bàsics.
- Justícia econòmica.
- La ciutadania i la governabilitat
- Els drets de les dones.

Per a destacar aquest últim apartat, van fer una lectura dramatitzada d´un text amb temàtica reivindicativa sobre els drets de les dones.

Minuts abans de tenir lloc la conferència, membres d'Intermón-Oxfam van facilitar al públic una publicació informativa sobre la seua organització. Per la seua part, la Fundació Casal Jaume I va repartir còpies de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Text publicat en el Bloc de la Fundació Casal Jaume I

Text original: Joan Antoni
Correcció estilística: Robert Llorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada